1 2 3 4 5 6 7 8

WERKWIJZE STEREOLITHOGRAFIE


Stereolithografie (SLA) is de oudste vorm van 3D-Printen. Ontwikkelt in de jaren '80 en in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld en verbeterd. Ten opzichte van FDM, wordt er hier uit een kunsthars oftwel resin geprint i.p.v. uit filament.
Vanwege de hogere grondstofkosten voor de resin t.o.v. filament vallen SLA-prints wel hoger uit in kosten.

Het enige dat wij van u nodig hebben is een idee of schets van uw ontwerp! Indien u reeds digitaal 3D ontwerp heeft maken wij hier uiteraard graag gebruik van.

Aan de hand van de opdracht maken wij indien nodig nog een CAD-model, een CAM-bestand en de daadwerkelijke print. Hierin is de keuze uit verschillende kunstharsen, ieder met andere eigenschappen. Denk hierin bijvoorbeeld aan duurzaamheid van het product, benodigde flexibiliteit, weerstand tegen hitte, extra stijfheid en elasticiteit.

De keuze bestaat uit de volgende kunstharsen:
* op voorraad

Standard Resin
Beschikbaar in:
- Wit
- Grijs
- Zwart *
- Transparant

Engineering Resin
Beschikbaar in:

- Tough Resin*
Een duurzaam, adaptief en slagvast materiaal. Net als ABS is het ideaal voor technische prototypes en is het ontwikkeld om hoge stress of overbelasting te weerstaan. Dit materiaal is perfect wanneer u grote slagvastheid nodig hebt voor robuuste prototypes, en kan ook worden gebruikt voor snap-fit ​​verbindingen, scharnieren en onderdelen die nabewerking vereisen.

- Flexible Resin*
Flexible Resin heeft karakteristieke eigenschappen waarmee u buigende en comprimerende onderdelen kunt printen. Onderdelen zijn buigzaam als ze dun zijn en veerkrachtig als ze dik zijn.

- Grey Pro Resin
Grey Pro Resin biedt een hoge precisie, matige rek en weinig vervorming aan u prints. Dit materiaal is uitermate geschikt voor conceptmodellering en functionele prototypes, vooral voor onderdelen die herhaaldelijk worden gebruikt.

- High Temp Resin
High Temp Resin biedt een warmteafbuigingstemperatuur van 238 ° C bij 0,45 MPa, de hoogste onder onze resins. Het wordt met name gebruikt om gedetailleerde, precieze prototypes met hoge temperatuurbestendigheid te printen.

- Draft Resin
Momenteel is Draft Resin het snelste 3D-resin beschikbaar. Het is niet alleen geschikt voor het snel printen van grote, omvangrijke onderdelen die gebruikt worden voor prototypes.Maar ook ideaal voor het snel verwerken van aanpassingen in prototypes. Met een laagdikte van 300 μm (micron) heeft het daarnaast een acceptabele nauwkeurigheid voor het maken van prototypes.

- Durable Resin*
Durable Resin is ontwikkeld om de eigenschappen van polypropyleenkunststof (PP) te benaderen, met vergelijkbare lage modulus en hoge slagsterkte. U kiest voor deze resin wanneer er zowel een slijtvast en buigzaam onderdeel vereist is.


- Elastic Resin
Kies voor Elastic Resin wanneer uw ontwerp dient te kunnen buigen, strekken of moet worden samengeperst. Daarnaast heeft deze hars een hoge scheursterkte.

- Rigid Resin*
Rigid Resin is versterkt met glas voor een zeer hoge stijfheid en een gepolijste afwerking. Dit materiaal is zeer goed bestand tegen vervorming na verloop van tijd en is ideaal voor het printen van dunne wanden.