1 2 3 4 5 6 7 8

3D
PRINTING LIMBURG - PORTFOLIOVoor een tandtechnisch laboratorium hebben wij op basis van een scan een individuele lepel geprint die exact aansluit op de kaak van de patient.

Een prototype van een onderdeel voor scheepsramen voor zowel beroeps- als pleziervaart.

Als cadeautje voor de kleinkinderen zijn namen besteld. Ze zijn gemaakt in Colorfabb's Woodfill, dit geeft een hout-achtige look. Hier zijn in de zijkant de geboortegegevens geplaatst.

We hebben een munt geprint in bronzefill, deze voor de opkomende cryptocoin 'Unison'. Dit is de voorkant.

Een mooie print gemaakt met Colorfabb Woodfill. Dit filament geeft je print een hout-achtige look. Dit was precies wat de klant voor ogen had.

Een particuliere klant die toevallig in de buurt op vakantie was, kwam met de vraag of het mogelijk was om een onderdeel na te laten maken. Natuurlijk kan dat! Zo hier een afdekplaat voor een motor van een boxspringbed.

Zo nu en dan maken wij ook voor vrienden een print, zoals deze print van een schommel en wip. Als cadeau vanuit de vriendengroep om een echte schommel aan te schaffen voor hun kinderen.

Ideaal voor in een café of voor in huis, deze typische 'Naerse' plaquette voor op de WC-deur. Uiteraard geheel naar eigen idee te vervaardigen.

Wederom een onderdeel dat in de oogheelkunde wordt toegepast, ditmaal een oogoperatiehulp.

De Dakota's van Jong Nederland Egchel hebben hun logo bij ons laten printen tot een mooie medaille voor de Carnaval.

Bij de oude schepenbank in Neer (ons eigen kantoor!) is een maquette geplaatst met historische informatie over het pand. Voor bezoekers en voorbijgangers een mooie plek om informatie te vergaren.

Het nieuwe model van Kalfire Fireplaces, de W53/50R op schaal 1:8. Het model is geheel modulair en wordt d.m.v. magneten geassembleerd.

Voor APO Elektro Techniek hebben we deze wikkel vanuit een aangeleverde 2D-tekening omgezet naar 3D-model en van daaruit een print gerealiseerd.

Voor Mission Foods,een bedrijf uit de voedselverwerkende industrie, is er een vacuümkop voor een inpakmachine geprint. Hier wordt nog een robotarm aan bevestigd en deze zal alle verpakkingen in een doos plaatsen alvorens deze wereldwijd op transport gaan.

Voor Jong Nederland Neer hebben we nieuwe sleutelhangers gemaakt voor alle vertrekken. Hier een voorbeeld van één van de sleutelhangers.

Als cadeautje voor de kleinkinderen zijn namen besteld. Ze zijn gemaakt in Colorfabb's Woodfill, dit geeft een hout-achtige look. Hier zijn in de zijkant de geboortegegevens geplaatst.

Vanuit Buitenhof de Leistert kregen we de vraag of wij reserveonderdelen voor hun Weber-BBQ's konden maken. Natuurlijk kan dat!

Wederom een reproductie mogen maken, ditmaal een onderdeel in de deur van een camper.

3D maquette van een nieuwbouwwijk. Geeft een realistisch beeld van de nieuw te bouwen straat.

Voor Mission Foods, een bedrijf uit de voedselverwerkende industrie, hebben we een onderdeel voor een inpakmachine geprint. Het was voor dit bedrijf lastig om aan dit onderdeel te komen, gelukkig bood 3d printen een oplossing

Voor Mission Foods, een bedrijf uit de voedselverwerkende industrie, is er een vacuümkop voor een inpakmachine geprint. Hier wordt nog een robotarm aan bevestigd en deze zal alle verpakkingen in een doos plaatsen alvorens deze wereldwijd op transport gaan.

Voor XYZTEC uit Panningen hebben wij een aantal speciaal ontwikkelde zuigkoppen 3D geprint, deze wordt gebruikt op hun 'bond tester'. Vanwege de zeer specifieke materiaaleisen volledig in Carbon.

André van het E103-project heeft ons benaderd of wij hem wilden helpen met zijn passie voor modelbouwtreinen. Zo hebben wij voor hem de bovenbouw van de BR103 gemaakt. Voor meer foto's en informatie: www.e103.nl

Voor Mission Foods,een bedrijf uit de voedselverwerkende industrie, is er een vacuümkop voor een inpakmachine geprint. Hier wordt nog een robotarm aan bevestigd en deze zal alle verpakkingen in een doos plaatsen alvorens deze wereldwijd op transport gaan.

Een lokale boer kwam met de vraag of wij, een oud onderdeel wat hij nergens meer kon vinden, konden reproduceren. Natuurlijk gaat dat! Een mooi eindproduct in nGen-Flex.

3D geprinte eierdopjes, eventueel op maat gemaakt in een specifieke kleur of met een logo of naam er op.

Tegenwoordig ook erg leuk om te hebben; LowPoly prints. Zoals dit vliegtuig, leuk voor op de kamer bij de kinderen.

Ook voor marketingdoeleinden is 3D-printen uitermate geschikt zoals dit onderdeel voor Cordeel Nederland

Van een monumentaal pand in Neer zijn door ons de buiten en binnenmuren in 3d getekend en geprint. Door het dak eraf te nemen kun je snel een kijkje in het huis nemen zonder zelf naar binnen te hoeven.

Na afloop van een workshop 3D Printen op Basisschool de Doolgaard in Horst hebben we een leuk aandenken voor hun gemaakt.

Ook in bepaalde takken van sport kan 3D Printing een oplossing zijn. Hier een vizierkorrel voor in de handboogsport. Links een onbewerkte versie rechtstreeks uit de printer en rechts een geschuurde en opnieuw gelakte versie.

Wederom een onderdeel dat in de oogheelkunde wordt toegepast, ditmaal een oogoperatiehulp.

Voor XYZ-tec in Panningen hebben wij voor hun laatste nieuwe machine deze homingblokken geprint op onze DLP-printer. De hars waaruit de blokken geprint zijn, is voor de functie de juiste oplossing.

Op maat gemaakte potjes in diverse lengtes en breedtes. Deze potjes dienen als prototype. De potjes zijn voorzien van doppen met schroefdraad.

Van deze Chip-containments voor Neways Technologies hebben we een serie van 50 stuks geprint.

Voor kledingzaak Ties en Mans in Haelen hebben wij in Colorfabb's Bronzefill hun bedrijfsnaam geprint in het door hun gebruikte lettertype.

Voor ConceptCloudt hebben we deze ruimtelijke ordening maquette gemaakt. Zo krijg je snel een beeld van de omgeving.

Een klant kwam met de vraag of we een hanger om een wasrek aan radiator te bevestigen konden reproduceren. Natuurlijk! We hebben het onderdeel nagetekend en daarna in perfecte staat uitgeprint.

Een Dinky Toys liefhebber heeft reproducties laten maken van enkele onderdeeltjes. Deze hebben wij d.m.v. een DLP-printer gereproduceerd.

Hier een voorbeeld van een mal van het logo van een lokale jeugdvereniging. Zo kunnen allerlei logo's verwerkt worden in 3D-prints.

Het nieuwe model van Kalfire Fireplaces, de W53/50R op schaal 1:8. Het model is geheel modulair en wordt d.m.v. magneten geassembleerd.

De Eemsnoer Award geprint in 3 afzonderlijke kleuren, gemaakt door middel van Colorfabb's Color on Demand

Ook hier weer een mooi voorbeeld van een naam in Colorfabb's Woodfill. Een mooi geschenk voor een pasgeboren baby.

Van een Limburgs transportbedrijf kwam de vraag om een schaalmodel te maken van een van hun voertuigen. Dit is het resultaat.

Voor Prins Mark d'n 2e van CV de Kêleströpers in Reek (Noord-Brabant) hebben we de onderscheidingen mogen printen, hier een mooi voorbeeld dat 3D Printen geschikt is voor allerlei doeleinden.

Cobi Natuurlijk bijzonder is een bloemenzaak gelegen in Roermond (bekijk hier de website) en voor haar hebben we haar logo geprint, laterna heeft zij hier nog een mooie creatie van gemaakt.

Voor liefhebbers of voor educatie zijn dit soort modellen perfect en met behulp van 3D-printing te realiseren.

Een mooie samenwerking ontstaan door het bezoek aan het Cuijpershuis te Roermond. Deze 3D geprinte klemmetjes worden gebruikt in de Jonge Kerk te Roermond.

In samenwerking met Berry Brothers hebben we de BBzipper ontwikkeld, deze zipper zorgt ervoor dat het ritsen van rode bessen een stuk eenvoudiger gaat.

Deze prototypes zijn gemaakt om een eerste look and feel aan de klanten van onze opdrachtgever te geven voordat de muizen in productie gaan.

Een medische toepassing, dit 'oogfixatie' onderdeel wordt gebruikt door een oogarts.

Maquette inclusief interieur, zodat heel eenvoudig beslissingen gemaakt kunnen worden over een eventuele herindeling.

Voor een klant hebben we deze 'Bitcoin' gemaakt vanuit Colorfabb's Bronzefill. Dit filament bevat kleine bronsdeeltjes wat er uiteindelijk voor zorgt dat het aanvoelt als een echte munt.

Een Dinky Toys liefhebber heeft reproducties laten maken van enkele onderdeeltjes. Deze hebben wij d.m.v. een DLP-printer gereproduceerd.

Voor een reproductie van een onderdeel van een marifoon hebben wij van 3D Printing Limburg de tekening gemaakt en 20 stuks geprint in PLA-X3

Een 3D geprint 4-op-een-rij spel. Eventueel volledig te personaliseren qua kleuren en met een gravure.

Voor Snackbox To Go hebben we custom made standaards gemaakt voor hun product te tonen. Ideaal voor je product een eigen identiteit te geven.

Voor Mission Foods hebben we naast de vacuümkoppen ook een deel ringen geprint die dienen in de aanloop naar de verpakking, de ringen zorgen samen met de Airducts ervoor dat de goed gelukte wraps naar de verpakkingslijn gaan.

Na het printen hebben wij de letters tegen de gevel geplaatst en zo is de vindbaarheid van Ties en Mans weer verbeterd.

Serie geprint in nGen-Flex. Hierdoor wordt de print flexibel en is het ideaal om bijvoorbeeld een mal van te maken.

Tijdens de beurs heeft Kalfire zelf nog enkele haardjes geprint op de Robo C2, hierin hebben wij hun geïnstrueerd hoe deze te bedienen.

Als verrassing voor de partner van een klant hebben wij dit logo geprint. Het is in 3 kleuren geprint door middel van filament te wisselen tijdens de print.

Demarec, een innovator in de sloop- en recyclingindustrie vroeg voor een afdichtingsring voor in een rotorhead. Deze zou in een flexibele kunststof geprint moeten worden. Hier hebben wij Colorfabb's nGen Flex voor gebruikt met een mooi eindresultaat.

Om het storten van het zichtbare deel van een fundering voor een informatiezuil te vereenvoudigen hebben wij een mal geprint waarmee onze opdrachtgever direct aan de slag kon.

Vanuit Toppoint Blinds (bekijk hier de website) kregen we de vraag of we deze tassels konden maken voor een van hun producten. Deze hebben wij in 3 kleuren geleverd.

Voor Kalfire B.V., een Nederlands producent van hoogwaardige haarden, hebben wij beursgeschenken mogen maken. Van een van hun haarden hebben we een pennenbakje ontwikkeld. Dit is afgewerkt met een plexiglas plaatje wat zorgt voor een realistische look.

De Eemsnoer Award geprint in 3 afzonderlijke kleuren, gemaakt door middel van Colorfabb's Color on Demand

Een cadeau voor een pasgeboren baby. In de letters hebben we het gewicht, geboortedatum en tijd gezet.

Van deze Chip-containments voor Neways Technologies hebben we een serie van 50 stuks geprint.

Deze volledig massief geprinte rotor en stator. In de kleuren blauw en geel gemaakt met Colorfabb's PLA.

Jan Reiling BV dé specialist in DEMAG hijs- en aandrijftechniek heeft bij ons een aanvraag gedaan voor een reproductie van een beschermkap van een DEMAG hijskraan. Het 3D-model hebben we nog iets aangepast zodat de zwakke plekken nu ook steviger zijn.

Deze prototypes zijn gemaakt om een eerste look and feel aan de klanten van onze opdrachtgever te geven voordat de muizen in productie gaan.

Enkele tandwielen geprint in Colorfabb XT-CF20. Voor een klant die een print nodig had die extra stevig moest zijn is filament met koolstofvezels uitermate geschikt.